Målskema

Her er et målskema ti børn og babyer - klik på skemaet for at få det større. 

Lidt undervisning i de helt elementære ting.

Her er allerførst et lille kursus i hækling. Kurset er interaktivt – det vil sige at der er link til undervisningsvideoer i. Videoerne er ikke nogen jeg selv har lavet, men nogen der ligger frit tilgængelige på you tube.  

  Klik på linkene og se hvordan

 Luftmasker (lm)    Begynd med en maske på hæklenålen, slå garnet om nålen og træk det  gennem masken. Fortsæt således til det ønskede antal masker.

  Luftmasker
 
Fastmasker (fm)   Hækles over en række masker (f.eks. lm): stik ned i første maske, slå garnet om nålen og træk det gennem begge masker på pinden. Fortsæt således over alle maskerne.

  Fastmasker
 
Stangmasker (stm)   Hækles over en række masker : Slå garnet over nålen stik ned i den første maske, slå garnet om nålen og træk det igennem masken, slå garnet om nålen og træk det igennem de to første masker på nålen, slå garnet om nålen og træk det igennem begge masker. Fortsæt således over alle maskerne.
  Stangmasker
 
Dobbelte stangmasker. (dstm)    Hækles over en række masker : Slå garnet 2 gange over nålen stik ned i den første maske, slå garnet om nålen og træk det igennem masken, slå garnet om nålen og træk det igennem de to første masker på nålen, slå garnet om nålen og træk det igennem de to næste masker, slå garnet over nålen og træk det i gennem de sidste masker. Fortsæt således over alle maskerne.

  dobbelt stangmaske
 
Halve stangasker (hstm)  Hækles over en række masker : Slå garnet over nålen stik ned i den første maske, slå garnet om nålen og træk det igennem masken, slå garnet om nålen og træk det igennem alle tre masker på nålen. Fortsæt således over alle maskerne.

  Halve stangmasker
 
Kædemasker (km)   Kædemasker er helt flade og bruges f.eks hvis man skal hækle noget sammen. Stik nålen gemmem masken slå garnet over nålen og træk den igennem begge masker.

   Kædemasker

Krepsemasker    Krepsemasker er fastmasker hæklet baglæns. De bruges hovedsageligt til kanter.

   Krepsemasker
 
Magisk ring  Der er ingen grund til at jeg prøver på at skrive hvordan man laver en magisk ring, når der er andre der har gjort det så godt. Her er linket

  Magisk ring

Hækletips

 

Et lille tips når man hækler babytøj. - Del barnets længde med 4 - 1/4 hoved, 2/4 krop og 1/4 ben. - dette gælder for babyer fra nyfødt til ca. 1 år